Elektrische auto verzekeren, wat kost dat?

Er rijden steeds meer elektrische auto’s en hybrides met een stekker in Nederland. Begin vorig jaar waren het er ruim 273.000, inmiddels gaat dat richting de 400.000. Als u er zelf één heeft, dan wilt u uw bolide natuurlijk goed verzekeren. Maar wat kost dat eigenlijk?

Close-up van een elektrische rode auto welke met een kabel aan het oplaadstation zit
Nieuws
Datum: 30-05-2022

Net zoals bij een auto met (alleen) een traditionele verbrandingsmotor kunt u voor uw stekkerauto kiezen uit drie smaken: een allriskverzekering, een WA beperkt cascoverzekering of een WA-verzekering. De eerste variant ligt het meest voor de hand, omdat het waarschijnlijk om een (bijna) nieuwe auto gaat.

Hogere premie…

Een autoverzekering met allrisk-dekking is wel de duurste van de drie. En omdat auto’s met accu’s meer wegen én zwaarder zijn, is de standaardpremie sowieso hoger. Daardoor betaalt u per maand al snel tien, twintig euro meer voor de verzekering van uw stekkerauto dan voor een vergelijkbare benzine- of dieselauto.

…maar lagere kosten

Daar staat tegenover dat u veel lagere brandstofkosten heeft. En dat telt snel op, met de torenhoge prijzen die we de afgelopen maanden aan de pomp moeten betalen! Verder kunt u met uw hybride de komende jaren in aanmerking komen voor een korting op de motorrijtuigenbelasting. Rijdt u een volledig elektrische auto? Dan krijgt u zelfs 100% vrijstelling.

Veel verschil

De hoogte van de premies van autoverzekeringen kunnen flink van elkaar verschillen. Dat heeft deels te maken met zaken zoals uw leeftijd en woonplaats, maar ook met keuzes van de verzekeringsmaatschappij. Daardoor kan het zo zijn dat u voor een vergelijkbare autoverzekering bij de ene maatschappij veel voordeliger uit bent dan bij de andere.

Scherpste premie

Wilt u ook de best passende autoverzekering tegen de scherpste premie? Wij helpen u graag om ‘m te vinden. Heeft u al een autoverzekering en wilt u overstappen? Ook dat regelen we graag voor u. Neem dus de gerust even contact met ons.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.